Webshop

Maatschappelijke projecten

Ze zijn eigenzinnig, eigenwijs, hard, maar fair. Ze namen niet altijd een blad voor de mond. Al hadden ze dat achteraf soms wel moeten doen in hun actieve carrières… Roemruchte ‘enfants terribles’ uit het verleden als Glenn Helder, John de Wolf, Wim Kieft en vele anderen zijn verzameld in de nu al beruchte selectie van FC De Rebellen.

Wat begon als een vrijblijvend initiatief, is uitgegroeid tot een uitgebreide selectie van oud-voetballers ‘met een krasje’. Talentvolle clubiconen, zowel geliefd als verguisd in hun tijd als profvoetballer, die nu wederom de velden onveilig maken en hun weergaloze talent etaleren. Want aan talent heeft het hen nooit ontbroken… Helaas haalden De Rebellen meer dan eens ook de pers door hun gedrag buiten de krijtlijnen. Maar dat deze ervaringen waardevol zijn, bewijzen De Rebellen door hun belevenissen nu te delen met hen die een helpende hand kunnen gebruiken om weer op het juiste pad terecht te komen of te blijven!

Rolmodellen

Voor een buitenstaander zijn de vroegere ervaringen van De Rebellen wellicht een ‘ver-van-het-bed-show’. Voor sommigen zijn ze misschien zelfs wel hilarisch. Maar feit is dat een Rebel een rugzak vol levenservaring heeft. Aandacht van vrouwen, de verleiding van geld, de druk van duizenden fans op je schouders, invloed van louche bestuurders en zaakwaarnemers, en dat alles vaak al vanaf een zéér jonge leeftijd… Een Rebel heeft al veel gezien in zijn leven. En vaak genoeg de verkeerde keuze gemaakt. Een Rebel als Rolmodel? Misschien is dat niet de juist benaming. Maar de selectie van FC De Rebellen weet als geen ander hoe het is om niet de juiste keuze te maken maar wél te leren van je fouten.

Een spiegel voorhouden

Al meermaals zijn De Rebellen ingezet als gesprekspartner met probleemjongeren. Niet alleen bieden De Rebellen de jongeren een luisterend oor, zij schrikken er niet van terug om wederhoor en feedback te geven. Een boodschap die niet altijd leuk is om te horen. Maar door uit eigen ervaring te vertellen dat de val naar beneden hard kan zijn, dwingen De Rebellen niet alleen respect af door hun staat van dienst. Zij spreken de taal van de jongeren en laten hen inzien dat het nooit te laat is om voor het rechte pad te kiezen.

FC De Rebellen als re-integratiemiddel

Wat te denken van de groep die geen keus meer heeft? De personen die al hebben meegemaakt hoe het is om hard en diep te vallen? Zij die al verguisd zijn door de maatschappij en nu uit het dal moeten zien te krabbelen? Gedetineerden en ex-gedetineerden verdienen die kans en hebben de juiste begeleiding nodig bij re-integratie. Sommige Rebellen kunnen zich verplaatsen in hun rol, al zijn ze daar lang niet trots op. Maar ook hier kan de levenservaring van enkele Rebellen een steun in de rug zijn voor hen die bereid zijn hard te werken om hun leven weer op de rit te krijgen.

Praatsessies & Wedstrijden

Als oud-voetballers ligt het voor de hand dat FC De Rebellen kunnen worden ingezet voor een potje voetbal. Maar daarnaast zijn er tal van mogelijkheden. Lezingen, praatsessies in groep, individuele coaching sessies, de opties zijn legio. Bovendien is ook elke doelgroep anders en vraagt iedereen om een verschillende aanpak. Graag bespreken we in overleg met u op welke manier de Rebellen optimaal ingezet kunnen worden. Niemand kent het doel van uw project immers beter dan uzelf. Wellicht kan onze ervaring in eerdere projecten daar ook nog bij helpen.

Zo veel Rebellen, zo veel verhalen…

Inmiddels is de selectie van FC De Rebellen flink uitgebreid! Elke Rebel heeft zijn eigen levenservaring en belevenissen. En dus ook zijn eigen verhaal. Deze veelzijdigheid van FC De Rebellen maakt dat we voor elke doelgroep de juiste ‘opstelling’ kunnen maken. Zodat de verhalen van de Rebellen aansluiten op het doel van uw project en de doelgroep aanspreken.

Telefoon 06-18 39 45 92 / 06-25 30 34 71|E-mail info@fcderebellen.nl
Kvk 66390540|BTW NL856529564B01
Ontwerp Grèfix Cartoon Leon Peeters