Maatschappelijk

Maatschappelijk en re-integratie


Stichting Football Makes It Happen zet zich in voor kinderen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte. Zij zetten zich in voor deze mensen om hen een beter leven te kunnen bezorgen onder andere helpen zij door middel van financiële ondersteuning, therapieën, acties en het aanschaffen van speciale benodigdheden.
Dit doen zij o.a. door via Facebook een voetbalshirtveiling te organiseren “Bieden op gedragen voetbalshirts” www.facebook.com/voetbalshirtsveiling waarvan het opgehaalde geld volledig ten goede komt aan de stichting, het organiseren van Meet & Greet met voetballers, verkoop van merchandise via de webshop en donaties.
FC de Rebellen en Football Makes it Happen werken intensief samen om te zorgen dat clubs en bedrijven op de hoogte zijn van het goede werk dat zij doen en om de naamsbekendheid van Football Makes it Happen te vergroten. Samen staan we sterk!

Bezoek de website van Football Makes It Happen

Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor familie die droomt van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. In oktober 2000 is Villa Pardoes van start gegaan. Inmiddels hebben ze veel ervaring met het organiseren van onvergetelijk vakanties. Ze weten wat ernstig zieke kinderen en hun familie daarvoor nodig hebben en bieden alle noodzakelijke faciliteiten. Samen staan ze voor een zorgeloze week vakantie. Ieder jaar werken wij mee aan de Villa Pardoes-dag waarbij wij een toernooi/wedstrijd voetballen of onze Rebellen op andere manieren inzetten om de aandacht op Villa Pardoes te vestigen, maar vooral om donateurs te werven en geld op te halen voor dit magische vakantiehuis.

Bezoek de website van Villa Pardoes

FC de Rebellen werkt al jarenlang samen met de Dienst Justitiële Inrichtingen. Zo zetten wij ons graag in voor gedetineerden die aan hun resocialisatieprogramma beginnen. Tijdens de theatertour van FC de Rebellen liepen verschillende gedetineerden stage achter de schermen bij ons, zodat zij terug de arbeidsmarkt op konden met opgedane werkervaring en een positieve referentie. Onze Rebellen worden geregeld ingezet voor lezingen en projecten om gedetineerden hoop en inspiratie te bieden voor een toekomst buiten de gevangenismuren.
Eenmaal per jaar nemen wij deel aan het EK voor gedetineerden in verschillende penitentiaire inrichtingen in Nederland. Op deze manier willen wij uitdragen dat ieder mens een tweede kans verdient!

Ook voor andere goede doelen zetten wij ons regelmatig in. Jaarlijks zijn er evenementen waarbij FC de Rebellen aantreedt. Mocht je meer informatie willen hebben of heb je vragen over jouw eigen maatschappelijk project?

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op

Copyright FC de Rebellen 2023
Webdesign door Grèfix