4 wedstrijden in 1 weekend…. Topsport

EGVV Gelselaar – RKVV Erp – RKPSC Pannerden en ….

Opnieuw een weekend met vier wedstrijden. Al mogen we het over de vierde nog niet hebben aangezien dit voor een nieuw televisieprogramma is, maar het waren er precies genoeg om op de vroege maandagochtend zó compléét gesloopt te zijn, dat we het wedstrijdverslag naar de avond hebben verplaatst. Fysio, veel koffie en vooruit….. 3 Red Bulletjes hebben nu echt éven voorrang.

Donderdag speelden we een wedstrijd bij EGVV Gelselaar. Het dorp was compleet uitgelopen en er stonden ontzettend veel mensen langs de lijn. Bij de voetballers maakte Gelselaar zich bijzonder geliefd door hen te ontvangen met de heerlijkste broodjes en spareribs. Onze gastspeler van die dag was Rick Beumer. Als ik het goed heb begrepen won een dame het spelen tegen FC de Rebellen tijdens de loterij en Rick won een half varken. De dame wilde wel ruilen voor dat varken, dus het kostte Rick een goedgevulde vriezer, maar hij zou wel alsnog met ons meespelen!
Dennis Gentenaar nam nog wat leuks mee naar de wedstrijd: een ieniemienie Pomeriaantje. Alleen moest er wel even op hem gepast worden. Ook Sky (zo heet ‘ie) maakte een onvergetelijke indruk door de gehele wedstrijd naar de bal te blaffen. En dan komt er nog best wat geluid uit zo’n klein ding. De 1-0 werd gemaakt door het team van Gelselaar. En het bleef ook lang 1-0. Het team was goed, al zat er één speler tussen die telkens aan het (na)trappen was. Even opletten dus, want het beloofd een druk voetbalweekend te worden. Erik Braamhaar floot de wedstrijd, maar de trapper ging telkens vrijuit. Sander Keller: ‘Die geven we straks gewoon een bierdouche.’

Na een half uur scoorde Royston Drenthe de 1-1 en twee minuten later de 1-2. Na de rust scoorde Gelselaar de 2-2, maar dat was buitenspel. Dat zag Braamhaar dan wel. Gelukkig scoorde Jos Hooiveld vrij snel de 1-3. Gertjan Verbeek kon het niet meer afwachten en besloot zelf ook even mee te spelen. Hierna ging het hard; Royston scoorde de 1-4, en onze gastspeler scoorde 1-5. En dat was extra bijzonder omdat hij voorafgaand aan de wedstrijd vertelde over zijn blessures wat hem twee jaar had gekost. Dit was dus een gedroomde terugkeer. Jeremy Overbeek Bloem scoorde de 1-6 en wéér Rick Beumer scoorde! En wat een prachtige goal was dat! Eindstand 1-7. Met het laatste zonnetje wat in de kleedkamer scheen en Dennis die de hond even ging uitlaten begon het omkleden en daarna de derde helft waarbij de organisatie ons trakteerde op de allerlekkerste broodjes braadworst ooit! Bully’s Bratworst is dé foodtruck waar je moet zijn! Door de drukte vergaten we Royston Drenthe zijn Rebelse Haasje te geven en deze bleef achter in de kleedkamer. Snel een belletje met de organisatie. Rick Beumer heeft het Rebelse Haasje van ons gekregen voor zijn geweldige goals. De contractonderhandelingen zijn inmiddels in volle gang : )

Op vrijdag reden we naar het mooie Erp! In de kleedkamer stonden heerlijke broodjes voor ons klaar. Patrick Pothuizen schepte op tegen Patrick Paauwe: Wij hadden gisteren spareribs! Lekker joh, niet normaal. Zie je Gelselaar, dit vergeten ze niet!
Bij RKVV Erp hadden ze een soort festivalterrein gemaakt, compleet met tentdoeken, lampjes, barretjes, muziek. Het was bijzonder sfeervol.

Voor RKVV Erp was dit evenement extra bijzonder. Tijdens de coronapandemie waren ze als club nog in het nieuws geweest omdat zij erg veel leden hadden verloren aan corona. Dat maakte dat dit evenement een extra lading had. Het kon eindelijk doorgaan na een lange tijd vol verdriet en ellende. Speciaal voor het jubileum hadden ze ook de gang naar de kleedkamers behangen met foto’s van nu en van vroeger. Alle spelers kwamen langs om te kijken of ze erop stonden. Het oudste lid, wat ook bij de oprichting van de club was geweest had de eer gehad het ‘s middags al te komen bekijken. Dat is de beste omschrijving van de club. Warm, gastvrij en bijzonder goed voor hun leden. Chapeau!

Robert Maaskant maakte de opstelling bekend en daar gingen we!
Toen de spits van Erp zijn eerste acties maakte wist Robert Maaskant niet wat hij zag: Dit is godv….een Eredvisie spits! En dat klopte. Want man, man, man, wat moesten buffelen om bij te blijven. Na 5 minuten viel Ken Leemans al geblesseerd uit. Een zweepslag. Paul Jans zat op de bank, maar zou officieel nog niet spelen aangezien hij herstellende is van een gescheurde achillespees. Na een half uur spelen was er een overtreding op Romano Denneboom en kreeg FC de Rebellen een vrije trap toegewezen. Ricky van den Bergh schoot en scoorde! 0-1!
Na de tweede helft, kwam RKVV Erp terug en hoe, ze scoorden vrij snel twee doelpunten. Gelukkig voor ons was Maurice Graef lekker fit en scoorde de 2-2, maar de spanning was hoog. Paul Jans kwam erin, maar Robert Maaskant koos ook voor hulp van dé supporter van RKVV Erp. Hij deed Robin Smits een shirtje aan van de Rebellen met de vraag of Robin met zijn rolstoel de Rebellen wilde bijstaan. Robin scheurde met een noodgang over het veld en stond ons half. Er werd door RKVV Erp niet meer gescoord hierdoor dus dank je wel Robin!!!!! Na een schitterende actie van Ruben Schaken kon Maurice Graef nogmaals scoren en werd het 2-3 en dat bleef het ook. Het was een zware wedstrijd, maar wel een lekkere volgens de Rebellen. Juist omdat ze echt aan de bak moesten. De derde helft bestond uit loempia’s, bier en Baco. Top combinatie! En voor het eerst kon Paul Jans een derde helft ‘uitspelen’. Voor het eerst was een wedstrijd bij hem in de buurt, terwijl hij normaal uren moet rijden. Hij was op de fiets en deed samen met Kika van Es het licht uit. Het was weer een mooie avond voor ons!

Wedstrijd drie en de stress hier begon tijdens de wedstrijd van RKVV Erp al, want; Dennis Gentenaar was geblesseerd geraakt tijdens een evenement met de Johan Cruijff Foundation. Was die wedstrijd zo zwaar dan? hoor ik je denken. Nee. Hij raakte geblesseerd toen hij de hinkelbaan op moest en de laatste hinkel was er één teveel. We moesten last-minute een keeper vinden. Na ontelbaar veel appjes, telefoontjes en ‘Wie weet er iemand?’ moest manager Patrick Zeggelink zelf het doel in. Het weer was fantastisch en het ontvangst bij RKPSC Pannerden ook; Broodjes, drinken, koffie en gevulde koeken en dat alles onder leiding van onze lieve gastvrouw José Franken. Onder leiding van John van Loen begon de wedstrijd. Sommige Rebellen hadden flink te lijden gehad na de wedstrijd tegen RKVV Erp, dus de verzorger moest vooraf flink aan de bak. Masseren, tapen, alles werd uit de kast getrokken. We speelden tegen een gemixt elftal waarvan de helft uit het eerste kwam (vijfde divisie). Het eerste doelpunt werd na tien minuten gescoord door onze Robert Braber. De tegenpartij scoorde de 1-1 na een half uurtje. De manier waarop Patrick Zeggelink de bal door liet gaan werkte op de lachspieren van de Rebellen. Leo Koswal maakte de 1-2  en Royston Drenthe de 1-3 maar RKPSC scoorde voor de rust de 2-3. Patrick ‘Pietertje’ werd gewisseld. Aangezien Patrick Pothuizen al twee wedstrijden in de benen had en steeds meer last kreeg, ging hij in de goal. Na de rust werden we, zoals RKPSC-er Francis van Haren omschreef, in slaap gevoetbald. De tegenpartij was niet heel goed, waardoor wij verzaakten en RKPSC hiervan kon profiteren. Jeroen Heubach scoorde de 2-4 maar RKPSC kwam toen echt op dreef. Het werd uiteindelijk 5-4. Dit tot hilariteit van RKPSC. Wij vonden het allang best. En Patrick Zeggelink al helemaal, hij had er ‘maar’ twee om de oren gehad, en Patrick Pothuizen drie. Dus zo slecht was hij nu ook weer niet. Het was een mooie pot geweest en nu wachtte er een potje bier. We kwamen het terras op, en dat zat bomvol, dat konden we vanaf het veld niet zo goed zien. Het zonnetje scheen, de drankjes waren koud en de DJ draaide lekkere muziek. Dankzij Francis en alle vrijwilligers ontbrak het ons ook hier aan niets en bleven de Rebellen extra lang. Met rood verbrande wangen gingen we weer op huis aan, en met een grote glimlach. Het was een zwaar, maar ó zo leuk weekend!

Onze dank gaat uit naar EGVV Gelselaar, RKVV Erp en RKPSC Pannerden, Bernd-Henk Voskamp, Koen van Boxtel, Francis van Haren en José Franken en alle, álle bestuurders, vrijwilligers en spelers van de clubs. Jullie maken er voor ons telkens weer een feest van!