FC de Rebellen – Geel Wit 09-10-2022

Bij aankomst op de club, middenin een woonwijk in Haarlem zit de sfeer er al goed in!
Het weer is fantastisch, de jeugdtoernooien zijn bezig en er staat al veel publiek.

Dick Jol was als eerste gearriveerd en stond de rest al met een kop koffie buiten op te wachten: In het plat Haags: “Heppie geen cappucino?” vroeg hij aan de voorzitter van de sponsorcommissie….
“En een gevulde koek erbij zou ook geen straf zijn!” Binnen 2 minuten werden beide verzoeken ingewilligd. Of het nu door zijn (gespeelde) barse voorkomen komt of door de gastvrijheid van de club, het maakt niet uit want de buit is binnen. Stemt de arbiter alleen maar mild tijdens de wedstrijd ; )

Vandaag meerdere debutanten bij FC de Rebellen. Danny Membre, manager van Andy en directeur van o.a. RUMAG maakt samen met zijn broer Simon zijn debuut als coach/trainer. Ryan Koolwijk (Excelsior, NEC en AS Trencin) gaat zijn positie als middenvelder ruilen voor een plaats linksback, wat voor hilariteit zorgde bij Andwele Slory. (Lekker hoor Backie!!!!)

We speelden de wedstrijd tegen het eerste elftal wat uitkomt in de 4e klasse. Joey van den Berg ziet het met lede ogen aan: “Moeten we weer aan de bak mannen!” Knipogend: “Je weet het nooit in deze klasse.”

Buiten het veld is er nog een extraatje: Renamo Exclusive Car Storage gebruikt deze wedstrijd als eindbestemming voor de rally die zij voor de tijd gereden hebben. Langs de lijn ronken de motoren van een Ferrari, McClaren, Audi R8, een dikke Porsche, het publiek kijkt zijn ogen uit en de telefoontjes worden erbij gehaald om foto’s en filmpjes te maken. De bestuurders zijn niet te beroerd een beetje gas te geven om te laten horen wat het vermogen is, een bijzondere traktatie voor het publiek! Dick Jol heeft inmiddels het startsein gegeven en de wedstrijd begint. SV Geel-Wit ’20 begint met frisse moed en we moeten inderdaad aan de bak. Gelukkig voor ons hebben we een fit elftal en dat maakt dat het een leuke uitdagende wedstrijd is om naar te kijken. Na een half uur speelt de wedstrijd zich vooral af op de helft van Geel-Wit. Jeremy Overbeek Bloem scoort de 0-1 na een half uur en 5 minuten daarna maakt Joey van den Berg de 0-2. Nog voor de rust maakt Leo Koswal de 0-3. Het is rust! Niet voor Dick Jol, die kreeg commentaar waarom we 45 minuten ipv 35 minuten speelden. “Keek je niet op je klokkie ofzo scheids?”

In de tweede helft, gelukkig niet gewisseld door een compleet nieuw team, gingen we weer verder.
Na 10 minuten scoorde Rens Knol, de 1-3. Maar de Rebellen maakten zich niet druk, er ging vooralsnog geen tandje bij, want deze ploeg konden we prima hebben, toch?
Twintig minuten later maakte wéér Rens Knol de 2-3, maar wederom liet het de Rebellen koud.
Terwijl de laatste minuten van de wedstrijd wegtikten besloot Gino Coutinho de tegenpartij wat kans te geven door ver uit zijn doel te komen.
Sander Keller moest lachen vanuit de dug-out: “Kan prima toch? We staan toch met 2-4 voor!”
Wij: 2-4? Het staat 3-2! En… we hadden het nog niet gezegd of wééééééér Rens Knol scoorde de 3-3.
En toen kon Dick Jol ineens wel affluiten! Een gelijke wedstrijd, doordat enkele Rebellen dachten dat we met meer goals voor stonden, maar ach….het was alleen maar leuk. Mooie wedstrijd om naar te kijken en ontzettend gelachen om de goedbedoelde actie van Coutinho. De club was ook hier zo gastvrij dat we het ze alleen maar gunden.

De derde helft vond plaats in de tent waar zanger Dean Molenaar een moppie aan het zingen was, en met een biertje en/of een baco in de hand keken we terug op een mooie middag in Haarlem!