Na een korte zomerstop waren we weer helemaal blij om de voetbaltas in te pakken. Wel wat extra trainingsjasjes mee, want het koelt nu flink af ’s avonds.
Eenmaal in Haarlem werden we enthousiast onthaald door Ingrid en Saskia, zij organiseerden deze jaarlijkse vrijwilligers dag. Jacqueline en Sandra zorgden er dan weer voor dat het de Rebellen m.b.t. eten en drinken aan niets ontbrak.

De zomerstop had de Rebellen goed gedaan, bruine koppies, uitgeruste blik en een grote glimlach; We mogen weer! Leuk extraatje dit weekend: Annti Sumiala, ex-international van het Finse Elftal en oud-speler van o.a. NEC (this is you’re neck, and the name of the club is ÉN-IE-SIE! Ook bij hem is het erin gestampt) en FC Twente. Voor hem was het bijzonder leuk om dit weekend met Patrick Pothuizen en Dennis Gentenaar te spelen, zijn oude ploeggenoten van weleer. Welkom Annti!
Dit keer speelden wij tegen het eerste elftal van DSS Haarlem en zij komen uit in de vierde klasse.
Het eerste doelpunt voor FC de Rebellen viel al na vijf minuten en kwam van Randy Wolters. Een kleine tien minuten later maakt Joey van den Berg de tweede.

Maar DSS Haarlem scoorde vlak voor de rust twee mooie goals dus we gingen met 2-2 de rust in.
Na de rust gebeurde hetgeen waar hij zó op had gehoopt: Sumiala scoorde tijdens zijn debuut! Andy Slory maakte snel hierna de 2-4. Romano Denneboom had een mooie actie, maar werd vlak voordat hij een geweldig doelpunt kon maken, keihard neergehaald. Roelof Luinge kon niets anders dan een penalty toekennen aan de Rebellen. Ricky van der Bergh nam ‘m en scoorde! Vijf minuten later maakte Ruben Schaken de 2-6. Vlak voor het eindsignaal maakte Randy Wolters ons doelpuntenfestijn compleet door de 2-7 te scoren. DSS Haarlem liet het ons aan niets ontbreken en vlak na de wedstrijd stroomde de kleedkamers vol met bier, baco, boerenfriet, broodjes hamburger, beenham en braadworst. In de kantine bovenin het complex was het beregezellig en dat maakte dat we nog ff lekker bleven hangen. Mooie club, lieve vrijwilligers en een fantastische organisatie. Dank jullie wel!

FC de Rebellen – VV Warga 27-08-2022

VV Warga bestaat 100 jaar, maar het dorp zelf 600 jaar! Dat viel gelijktijdig en dus is er een week feest in Wergea (Warga). VV Warga mocht een feest organiseren voor de zaterdag en dat is goed gelukt. Bij aankomst roken we van ver de BBQ die aanstond en zagen we het bier stromen uit de vaten ín de glazen. De sfeer was relaxed, de zon scheen en ook hier werden we met open armen en alle gastvrijheid ontvangen. De organisatie had zelfs een grote pan soep voor de Rebellen gemaakt, alleen kozen de Rebellen op dat moment liever voor vloeibare boterhammen met kaas (bier dus, het was warm : ))

De Rebellen kwamen binnengedruppeld maar na een half uur bleek kleedkamer 4 drukker bezet dan kleedkamer 3. Antti Sumiala had in kleedkamer 3 zijn Finse bami geloosd en de geur was niet te harden. Je hebt Surstromming in Zweden (die stinkvis) Finland heeft Antti Sumiala ; )
Overigens hadden we deze zaterdag nog een primeur: Michael Krohn-Dehli maakte zijn debuut! De ex-Ajacied en ex-international van het Denemarkens Elftal heeft zich aangesloten bij FC de Rebellen en daar zijn we bijzonder trots op. We gaan steeds meer buiten de landsgrenzen met onze Rebellen!
Dan naar de wedstrijd; Die was op zijn zachtst gezegd nogal fanatiek. Vanuit VV Warga. Er werd gespeeld en gecoacht alsof het de finale van de Champions League was. Voor de rust scoorden we één keer. Ons doelpunt kwam van Rik Platvoet. In de tweede helft was het gehele elftal van VV Warga vervangen door een tweede team. Ze scoorden de 1-1 en snel daarna de 2-1. Toen Tom IJzerman de 2-2 scoorde voor de Rebellen werd de keeper ook gewisseld. Het was menens voor VV Warga en dat was langs de lijn goed te volgen. Ze speelden steeds gemener en dat resulteerde in een flinke trap op de enkel van Andy Slory. Wiedemeijer suste de boel en we kregen een vrije trap, maar niet voordat er vanuit de Rebellen werd geroepen dat er nu toch echt normaal gespeeld moest gaan worden. Gelukkig ging het vanaf dat moment stukken beter. Competitief prima, maar we blijven wel sportief! Romano Denneboom scoorde een schitterende goal en Joey van den Berg maakte even later de 2-4 uit een vrije trap. De tegenstander had nog niet eens door dat de vrije trap genomen was en toen lag ‘ie al in het netje.
De laatste minuten van de wedstrijd kwam VV Warga goed terug en waren er nog enkele spannende momenten, maar tot scoren kwam het niet meer. Met een eindstand van 2-4 gingen we voor de derde helft!

Waar het er tijdens de wedstrijd soms fel aan toeging was de derde helft ontzettend gezellig en gemoedelijk. Ook hier werden we verwend met broodjes hamburger, beenham en kipsaté. Een goede bodem voor de drankjes die kwamen! Tot laat in de avond bleven we in het Friese Warga en genoten we van de fantastische sfeer. Dank aan het bestuur, organisatie (Jan-Willem!!!!!!) en alle vrijwilligers van VV Warga.

Nogmaals dank aan bestuur, organisatie en vrijwilligers van RKVV DSS en VV Warga voor de gastvrijheid!