FC de Rebellen vs SV Gramsbergen & VV Oosthuizen

2 wedstrijden op 1 dag… een uitdaging maar ook één groot feest!

Twee wedstrijden op één dag. Normaliter doen we dit niet, maar dit keer kon het niet anders omdat er zoveel wedstrijden ingehaald moesten worden en dit toch écht het feestweekend was van zowel SV Gramsbergen als VV Oosthuizen. Twee selecties, veel debutanten en goed feest!

In het mooie groene Gramsbergen mochten we de voetbalschoenen weer aantrekken! Dit keer met vier debutanten! Anco Jansen, John Goossens, Tom IJzerman en keeper Nick Hengelman moesten in de kleedkamer een liedje zingen. Onder leiding van Gertjan Verbeek vond de wedstrijd plaats. Leuk detail: Bij SV Gramsbergen hebben ze de oude tribune van zondag hoofdklasser Hoogeveen gekocht. Die tribune, bouwjaar 1960, hebben ze helemaal opgeknapt, o.a. nieuwe stoeltjes erop en die tribune maakt het sportveldcomplex helemaal compleet. Een stukje nostalgie op een eigentijds sportcomplex. De club heeft 750 leden en ook hier was het complete dorp uitgelopen. Al drie weken vonden er allerlei activiteiten plaats, dus dat die Rebellen langskwamen, daar draaiden ze inmiddels hun hand niet meer voor om. Aan het dameselftal toernooi drie weken geleden hadden ze meer werk ; )
We speelden tegen het 1e elftal van SV Gramsbergen, die uitkomen in de tweede klasse.
Als gastspeler speelde Benny Matel mee. Zoals altijd wordt een gastspeler officieel geïntroduceerd in de kleedkamer en hoort hij gewoon bij de Rebellen die dag.

7 minuten na de aftrap scoorde Andy van der Meijde een werkelijk schitterende goal door de bal zo in het doel te koppen. Patrick Pothuizen haalde hierna een speler neer in duel en dat moesten we bekopen met een strafschop. Gelukkig voor ons miste de tegenpartij. Vervolgens scoorde Royston Drenthe de 0-2 door een mooie assist van van der Meijde. Andy was ontzettend in vorm vandaag!
Drie minuten later scoorde SV Gramsbergen de 1-2. En na de rust werd het snel 2-2. Gelukkig kreeg Romano Denneboom versterking van Tycho de Jong tijdens de warming-up. Tycho is een aanwinst langs de lijn! Gertjan Verbeek begon daarentegen met wisselen. Door een overtreding op Romano kregen we van Roelof een strafschop toegewezen en het gehele publiek riep: Benny! Benny! Benny! Oftewel, gastspeler Benny moest de strafschop nemen en hij scoorde! De Rebellen juichten voor hem en Benny zei achteraf; “Dat moment was zo mooi! Ondanks dat je gastspeler bent hoor je erbij en komt iedereen meejuichen en feliciteren als je hebt gescoord. Een van de mooiste momenten van m’n leven.” Het mooiste moment voor SV Gramsbergen kwam precies één minuut erna. Zij scoorden de gelijkmaker. Dik verdiend, want SV Gramsbergen speelde hartstikke goed. Andy lachte zijn zwager Bram Bakker nog uit tijdens zijn poging om de bal te koppen. “Als Bram springt, dan komt ‘ie niet eens van de grond. Je kan er nog geen krant onderschuiven.” Dit tot hilariteit van de anderen. Roelof floot de wedstrijd af, eindstand 3-3! Eenmaal in de kleedkamer kwam er wéér een tray met Bacardi. Net als voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust. Voor het eerst in al die jaren hoorden we voor het eerst zeggen: Zoveel Bacardi? Dat krijgen we nooit op! Niet lang daarna kregen de Rebellen versterking in de kleedkamer. SV Gramsbergen Vrouwen 1 waren gepromoveerd en om dat te vieren werd er even gedanst en geproost in de kleedkamer. Atje voor de sfeer in de kleedkamer en inmiddels ook in de feesttent, want René Karst maakte er daar een feestje van. Ook hier ontbrak het ons aan niets en de gezellige sfeer zorgde voor een fantastische derde helft! “Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist”

In Oosthuizen was de aftrap om 19:00 uur. Ook hier een debutant! Cabaretier/comedian Steven Brunswijk heeft zich aangesloten bij de selectie van FC de Rebellen, dus lachen wordt het zeker vandaag! Toch?!?
Want de wedstrijd; Tja, wat zullen we erover zeggen? Dat het niet echt onze dag was? Dat we niet lekker in de wedstrijd zaten? Dat we een record hebben gebroken die dag? Namelijk zelf nul doelpunten gemaakt en met 2-0 ingemaakt door het team van V.V. Oosthuizen. Het eerste doelpunt viel in de eerste helft en de tweede in……de tweede helft inderdaad. Het maakte wel dat het een spannende wedstrijd was om te kijken. Wat we wel met véél plezier kunnen vertellen: Dat V.V. Oosthuizen ons wéér boekte nadat we er vijf jaar geleden ook waren en dat het weer net zo’n groot feest was als toen.
Sommige Rebellen konden zich nog levendig voor de dag halen hoe het feest de vorige keer was verlopen en verheugden zich al op de derde helft, misschien dat we er daarom niet helemaal bij waren met ons hoofd tijdens de wedstrijd.

De sfeer was top en dat resulteerde dat de dansvloer na verloop van tijd door Randy Wolters en Leo Koswal werd overgenomen. Randy wilde ook nog even een moppie zingen, alleen was de plaatselijke zanger daar niet helemaal voor te porren, dus moest Randy z’n danskwaliteiten maar laten gelden. Voor sommige Rebellen was het echt een thuiswedstrijd, zoals voor Kees Kwakman en Olaf Lindenbergh, en met name die laatste heeft met René van Dieren de boel op stelten gezet daar. Steven Brunswijk appte ons later nog vanaf het podium, hij had nog een optreden na de wedstrijd ergens in Nederland maar hij beloofde de volgende keer langer te blijven. Hij appte: Ik heb de zaal hier wel weggespeeld, hoe is het bij jullie? De foto’s, filmpjes en selfies gingen rond. We hebben de wedstrijd dan verloren maar de derde helft ruimschoots gewonnen!

Ontzettend veel dank aan bestuur, organisatie en natuurlijk álle vrijwilligers van SV Gramsbergen en VV Oosthuizen. Het was hier FANTASTISCH en jullie gastvrijheid en verzorging onvergetelijk! Dank jullie wel!