Het weekend van ons leven!

Deze week was een bijzondere; nog nooit eerder hadden we vier wedstrijden achter elkaar

En wat voor wedstrijden! Een Hemelvaartswedstrijd bij VOW Zijtaart, op vrijdag de Wedstrijd van je Leven in het Olympisch Stadion georganiseerd door ESPN, KPN en de Vriendenloterij, waarbij we tegen VV de Weide 5 speelden, op zaterdag een wedstrijd bij SV Kilder en zondag een wedstrijd bij VV Neerlandia ’31 in Dorst.

De line-up in het Olympisch stadion tijdens de Wedstrijd van je leven 2022

De wedstrijd bij VOW Zijtaart zagen wij als een goede generale voor de wedstrijd in het Olympisch Stadion. En dat hadden we goed! Niet alleen was het een goede sportieve voorbereiding, onder begeleiding van trainer Robert Maaskant; Theo Lucius bereidde zijn lever ook goed voor op alles en begon voor de wedstrijd al met Bacardi. Het ontbrak de Rebellen aan niets en ook het weer was fantastisch. De organisatie had alles perfect voor elkaar en dat was ook aan de bezoekers te zien, Ze stonden in grote getale langs het veld. De tegenstanders? Het eerste elftal van VOW Zijtaart en het waren jonge honden. Ze liepen zich de benen uit het lijf en waren ontzettend fanatiek. Dat bleek ook wel doordat Luc Nilis flink onderuit werd gehaald. FC de Rebellen kreeg van Reinold Wiedemeijer een terechte strafschop toegewezen en Ricky van de Bergh nam ‘m…….en miste. We hadden het niet gemakkelijk tegen dit elftal en pas na een half uur scoorde Jos Hooiveld, onze debutant, de 1-0.
In de tweede helft scoorde de tegenstander, maar niet lang daarna liet Geert den Ouden nog even zien dat hij het voetballen niet verleerd is en scoorde de tweede goal. Yuri Cornelisse scoorde de 3-1 en het zag er naar uit dat de winst binnen was. Alleen….Dennis Gentenaar had zin in een biertje en kon niet wachten om de eerste aan z’n lippen te zetten. Nog tijdens de wedstrijd, ongeveer 2 minuten voor afloop, verliet hij zijn doel om bij de supporters áchter het net de wedstrijd verder te kijken. De 3-2 en de 3-3 kwamen snel. Het gejuich langs de kant was niet te missen en Dennis Gentenaar was DE man van de match wat betreft VOW Zijtaart. De voetballers moesten even slikken; ‘We komen toch om te winnen?’ Maar ook voor hen was de grap te leuk om ermee te zitten. Het was tijd voor de derde helft!

De dag erna was het ein-de-lijk zover! De Wedstrijd van je Leven! We verzamelden bij de studio’s van Endemol om met een spelersbus naar het Olympisch Stadion te worden gebracht. Het ontbrak aan snoepzakjes anders was het echt een schoolreisje ; )
Bij aankomst waren we verbaasd over de duizenden mensen die voor de deur stonden te wachten om naar binnen te mogen. Wat een evenement! De megagrote spandoeken met het logo van FC de Rebellen en VV de Weide wapperden op de tribunes. Camera’s, productie, fotografen en natuurlijk Aletha Leidelmeijer, Hans Kraaij jr. en Mario Been als presentatietrio.
Ook hier was de tegenstander bloedfanatiek en lieten ze geen kans onbenut, maar kregen de Rebellen ook weinig kansen. Na 15 minuten ging Pascal Bosschaart liggen en moest onze verzorgster Bibi Eckhardt erbij komen. Niemand begreep waarom en….wat was de reden dat alle Rebellen naar Pascal liepen? Dat kwam omdat de rugzak van Bibi vol zat met Tukkerschnaps-shotjes. Roelof Luinge onze VAR, gaf ons nog het voordeel van de twijfel en zei op televisie dat het waarschijnlijk appelsap was. Nou, zelfs Bas Nijhuis liet zich de appelsap goed smaken! 5 minuten hierna scoorde Sjaak Polak de 1-0 en de 2-0 volgde snel! Kees Kwakman, die zijn debuut maakte bij FC de Rebellen scoorde gelijk in zijn eerste wedstrijd. Voor de rust scoorde Ali Boussaboun de nummer 3. Die shotjes houden we er dus in. Tijdens de rust zei Gertjan Verbeek tegen Glenn Helder dat hij gewisseld zou worden, op live televisie was te zien dat dit niet in goede aarde viel. Mario Been: ‘Je hebt Glennis Grace en je hebt Glenn is Boos. Daar maken we nog een tegeltje van…. Na de rust scoorden Patrick Pothuizen, Ruben Schaken en Jeffrey Overbeek Bloem, maar VV de Weide 5 scoorden zelf ook nog twee keer. 6-2 was de eindstand en de nabeschouwing op ESPN en in het stadion kon beginnen.

Dag drie was een dag dat we de kuiten al meer voelden spannen en de ogen wat kleiner werden. Maar, aan zin zal het bij de Rebellen nooit ontbreken! Ook vandaag was Gertjan Verbeek onze trainer en de tegenpartij zou twee teams aanleveren. De eerste helft speelde het eerste van SV Kilder, de tweede helft een gelegenheidsteam met onder andere meerdere spelers uit het dameselftal. Kom maar op allemaal! De eerste 20 minuten was het even zoeken, of….moesten onze spieren even opwarmen? We waren aan elkaar gewaagd! In de 20ste minuut viel dan toch de eerste goal, Andy Slory maakte de 1-0, na een overtreding van de tegenpartij mocht Brutil Hosé een penalty nemen en die zat er in! Vlak voor de rust scoorde SV Kilder de 2-1, dus gingen we de rust in met het idee dat we nog wel even aan de bak moesten de tweede helft. De tweede helft start met een fris team, alleen dat voorkwam niet dat we achter elkaar scoorden. Eerst Randy Wolter, (eindelijk) zijn eerste doelpunt voor FC de Rebellen, daarna de zoon van Leo Koswal, Jordan en een minuut later Yuri Cornelisse! De 6-1 kwam van Jeremy Overbeek Bloem en toen scoorde ook de tegenpartij! Jeremy scoorde opnieuw alsook Jeroen Heubach. Hij had een toeschouwster beloofd om te scoren, als hij dat deed mocht zij zijn scheenbeschermer kopen voor 3 euro en kreeg hij een patatje. ‘Deal!’ moet Jeroen gedacht hebben! Daarna scoorden de dames van SV Kilder twee keer en kwam de eindstand op 8-4. Na het omkleden was er groot feest in de tent en dat heeft de verkochte scheenbeschermer geweten. Er werd bier gedronken met hem als ‘shoey’; Scheenbeschermer in de mond en het bier erover laten stromen. Het kan gewoon allemaal bij FC de Rebellen!

De laatste wedstrijd speelden we bij VV Neerlandia ’31 in Dorst, en dorst hadden we!
Gelukkig hadden we één ding gemeen met de club, ook bij hen waren de festiviteiten op donderdag begonnen. Dat het goed van start was gegaan hadden we al doorgekregen van Roelof Luinge, hij had er donderdag al gefloten voor een toernooi en had het licht weer zoals gewoonlijk uitgedaan. Sommige jongens waren niet zo fit, Patrick Paauwe was snotverkouden, Ruben Schaken was na de Wedstrijd van je Leven nog wezen stappen in Amsterdam en merkt dat hij echt een dagje ouder wordt. Het herstellen na een avondje stapje gaat een stuk langzamer dan! Desondanks gaan we weer vol gas, dit keer met John van Loen als trainer. Ondanks dat er regen was voorspeld bleef het tijdens de wedstrijd droog. De tegenpartij liep zich de benen uit het lijf, waar de Rebellen meer tactisch speelden. John van Loen: ‘Laat die jongens even uitrazen, daarna komen wij weer aan bod.’ En dat klopte, Patrick van Zundert maakte de 1-0, ook voor Patrick was het zijn eerste doelpunt voor FC de Rebellen en de tegenpartij maakte snel hierop de 1-1. Met gelijkspel de rust in, dus even extra aan de AA drink lurken. We moeten nog ff! In de tweede helft maakt Ruben Schaken de 2-1 met behulp van Jesse van Tienen, onze gastspeler van die dag, tien minuten later maakt Ken Leemans de 3-1 met een prachtige kopbal. Ruben Schaken maakte vervolgens de 4-1. Gelukkig wist Neerlandia ook nog te scoren waardoor de eindstand op 4-2 kwam.
We werden getrakteerd in de kleedkamer op een gigantische schaal bittergarnituur, de Bacardi was al open voor de wedstrijd, want ook bij deze wedstrijd was Theo Lucius aanwezig. De Rebellen gingen door naar de feesttent waar een afterparty was na een heel weekend feest van de club. De laatste biertjes en Bacardi gingen erin. Met schorre kelen en vermoeide ogen stapten we de auto in. Tijdens het rijden merkte ik dat het steeds moeilijk werd om m’n ogen op te houden, ook al was het nog maar half zeven in de avond. Ik stopte bij een pompstation onderweg om een Red Bull te halen om de laatste kilometers alerter te vervolgen. Bij het pompstation word ik gelijk herkend door een medewerker. “Ik heb je vrijdag gezien bij de Wedstrijd van je Leven! Wat was dat gaaf zeg! Terwijl ik m’n Red Bull afreken zeg ik: Het was niet alleen de Wedstrijd van ons Leven, maar het Weekend van ons Leven!

Dank aan alle verenigingen voor de gastvrijheid, de verzorging en de gezelligheid. Jullie maken het telkens weer een feest voor ons om te doen!!!! Ook gaat onze dank uit naar ESP, KPN en de Vriendenloterij. Onvergetelijk was dit alles!
Speciale dank aan Jack Wolters, JW Sportfotografie voor de fantastische foto’s tijdens de Wedstrijd van je leven!