VV BZS – FC de Rebellen

Maar liefst vier doelpunten scoorde Andwelé Slory afgelopen zaterdag (12 okt.) in Beusichem tegen gastheer BZS. Met zijn kwartet aan goals zorgde de ExProf van onder andere Feyenoord, Telstar en Excelsior hoogstpersoonlijk voor de 2-4 zege van FC De Rebellen.

Het was niet zomaar daarom dat ene Jan de Boer in de rust van het duel bij de kleedkamer van het team van rebelse ExProfs stond te ijsberen. De excentrieke burgemeester, die eerder de aftrap verrichtte, bleek ooit de leraar geweest te zijn van Slory (37). Of de linksbuiten van FC De Rebellen dat zich nog herinnerde. Ontkenning volgde, waarna De Boer zijn oud-leerling uitlegde dat dat ooit op de middelbare school in Beverwijk was. “Hij gaf onder andere economie,” vertelde Slory later. “Ik zat daar in de klas met onder meer Rafael van der Vaart, toen een rustige jongen.”

“Hij heeft bij ons het scoren ontdekt,” grapte medespeler Hans van der Haar over Slory. “Want volgens mij maakte hij voorheen nooit zoveel doelpunten.” Slory bekende dat hij in zijn loopbaan als betaald voetballer hoogstens een paar keer twee maal doel had getroffen. “En in de jeugd wellicht wel eens vier maal, maar later inderdaad nooit.” Zaterdag schoot hij, inmiddels zaakwaarnemer, er al binnen vijftien minuten twee in. Na rust, toen het 75-jarige jubileum vierende BZS 1-2 maakte, was het opnieuw de dekselse Slory die er twee inprikte. Een foutje van keeper Jeroen Verhoeven zorgde voor de 2-4 eindstand.

Selectie van FC De Rebellen. Staande v.l.n.r.: Jeroen Heubach, Andwelé Slory, Leonardo 2, Theo Lucius, Jeroen Verhoeven, Paul Jans, Brutil Hosé en coach Wim Kieft. Gehurkt v.l.n.r.: Hans van der Haar, Martijn Meerdink, Patrick Pothuizen, Patrick Paauwe, Maurice Graef en Scott Calderwood. Scheidsrechter was Dick Jol. Ontbrekend op de foto: Leo Koswal.