VV Papendrecht – FC de Rebellen

Na 665 dagen zonder voetbal, zonder wedstrijden die we mochten spelen, was het zaterdag 21 augustus dan ein-de-lijk zover;

Een memorabele wedstrijd in ons nieuwe Puma/Daka tenue spelen tegen een mix van het 1e elftal en de legends van V.V. Papendrecht. Het weer was perfect, en niet alleen wij snakten naar het moment dat we weer het veld op mochten, maar ook V.V. Papendrecht had er alles aan gedaan om het evenement doorgang te laten vinden in deze moeilijke tijd vol regels en plichten. De opwarming was extra lang, maar de voorpret ook! Mario Been maakte voor de wedstrijd de posities bekend en was het gelijk ook het debuut van Olaf Lindenbergh.
De tegenpartij begon de eerste helft met 7 jonge fitte gasten met 4 legends die elkaar tijdens de wedstrijd vrij snel afwisselden. In totaal een selectie van 22 man. Het was duidelijk dat we niet alleen stramme kuiten, maar sommigen van ons toch echt wat extra coronakilo’s meetorsten.

Eindelijk weer lekker een balletje trappen. VV Papendrecht – FC de Rebellen

Na een overtreding in de 16 meter van een verdediger van Papendrecht maakte Roelof Luinge de beslissing om een vrije trap te geven. Niemand begreep waarom, maar hij verklaarde later dat voor dit soort overtredingen te vaak en te makkelijk een pingel gegeven wordt. Roelof (overigens geheel onpartijdig) gaf aan dat het voor hem een manier was om toch te straffen na overtreding, maar niet zo zwaar door middel van een strafschop.
Overigens scoorde Ricky van den Bergh wel schitterend uit deze vrije trap en zo gaat hij de boeken in als de eerste doelpuntenmaker van de Rebellen na de coronacrisis. V.V. Papendrecht bleef wisselen en de ene fitte speler kwam na de andere. Het was echt aanpoten voor ons. In de rust strafte Mario Been gelijk af: “We moeten simpel voetballen mannen en dat is tegelijkertijd het moeilijkst. Blijf op je positie en speel diep.

De tweede helft ging de vaart er een beetje uit bij V.V. Papendrecht, en daar hebben we héél even van geprofiteerd, maar niet lang. Het tweede doelpunt van onze kant werd gescoord door Andwelé Slory, dit was ook weer een juweeltje van een doelpunt ‘een schot van veraf over de keeper in de kruising’. De Rebellen in de dug-out hadden als grap doorgegeven dat Ruben Schaken had gescoord. Toen de omroeper bekend maakte dat de goal op naam van Schaken kwam zagen we Slory verbaasd met de handen druk in de lucht zwaaiend. Langs de kant gingen de andere Rebellen he-le-maal stuk. De uiteindelijke stand was 4-3, waarbij er vanuit ons werd gescoord door Ricky van den Bergh, Andwelé Slory en Ruben Schaken. Ja…de derde keer was het wel echt Ruben. Toch? ; )

Ruben Schaken nog net zo flexibel, fit en gedreven als tijdens zijn profcarrière.

Na de wedstrijd hebben we met z’n allen ouderwets mogen genieten van de 3e helft! Onze speciale dank aan Wim, Thea, Kiki, Erwin en alle bestuursleden en vrijwilligers die er een onvergetelijk evenement van hebben gemaakt. Het was een feest bij jullie!