VV Rijsbergen – FC de Rebellen

Een meester als aanvoerder is de beste verdediging….

VV Rijsbergen bestaat inmiddels 91 jaar, maar het jubileumfeest brak afgelopen week alsnog los. En laat het organiseren van een feestweek maar over aan de tomeloze inzet van het bestuur en alle vrijwilligers van de club. Beachsoccer op de parkeerplaats waar 54 ladingen met zand aan te pas kwam, Touzani die een jeugdclinic deed en FC de Rebellen kwam op donderdag voor een amusementsavond met Glenn Helder, Sjaak Polak en Ricky van den Bergh en vrijdag met een complete selectie onder leiding van John van Loen voor de jubileumwedstrijd, waaronder Patrick Pothuizen die aankomende zondag 50 jaar wordt en een versierde kleedkamer trof en op de foto moest met het 50+ shirt, wat hem overigens een maatje te klein was.

Een klein deel van de Rebelse selectie

De eerste helft zou worden gespeeld door een gemixt team van VV Rijsbergen en in de tweede helft zou een compleet nieuw elftal vanuit de club hun minuten gaan maken tegen de Rebellen. Het bleef lang spannend, want de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Aanvoerder Luc Nilis kon gelukkig nog nét een sliding ontwijken van een over-fanatieke speler van VVR, zijn gezicht naar de speler sprak boekdelen.
Maar, na een lange tijd kwam er toch een doelpunt. Voor ons, want de tegenpartij maakte een eigen doelpunt. Geen probleem, mannen, super sympathiek juist! Met die 1-0 gingen we de rust in en gingen we voor de 2e helft. Leo Koswal, die twee uur in de file had gestaan en pas in de eerste helft in de kleedkamer kwam, scoorde het eerste doelpunt. Hierna scoorde Romano snel de 3-0 door een assist van Regillio Vrede. (Heb ik het zo goed vermeldt Regillio?? ; ) Toen kreeg de tegenpartij het even warm en dat zorgde voor een overtreding op Ali Boussaboun in het 16 meter gebied, waardoor Roelof Luinge niet anders kon dan ons een penalty toe te kennen. Ricky nam ‘m en scoorde! Waarna Romano opnieuw scoorde en het 5-0 stond. VVR herpakte zich en ging de strijd aan en scoorde het eerste doelpunt, het tweede doelpunt voor VVR kwam van Martijn Meerdink, ook hij maakte een eigen doelpunt. Gelukkig voor ons scoorde de gastspeler van FC de Rebellen (Pavel) een punt voor ons. Maar, een minuut later scoorde de dame met de mooie krullen en rugnummer 3 een doelpunt voor VVR. En toen kregen ze de smaak te pakken en viel het 5e doelpunt voor VVR razendsnel. De Rebellen moesten weer even gas geven om de wedstrijd terug te pakken. Door weer een overtreding vanuit VVR dit keer op Ricky van den Bergh, mocht Luc Nilis een penalty nemen en deze was er eentje voor in de boeken! Wat een schitterend doelpunt was dit! Een minuut later scoorde Ricky het laatste doelpunt van de wedstrijd en werd het 8-5.

En dan….de derde helft. Die begon wat later aangezien de selectie ruim de tijd nam te douchen en bij te kletsen terwijl we door VVR ongelofelijk verwend werden met broodjes kroket, frikandel en patat in de kleedkamer. Jessica liep met de patat de kleedkamer in en stuitte op een poedeltje-naakte René van Dieren, waardoor er hilariteit alom was. Jessica verblikte of verbloosde niet. ‘Ben wel wat gewend hoor!’ Samen met Lieke, Romy en Karlijn heeft zij het fantastisch georganiseerd voor de Rebellen en was niets teveel. Dames, jullie waren de kers op de taart! Dank jullie wel voor de goede zorgen en de gezelligheid. Volgende week weer???
Uiteindelijk arriveerden alle Rebellen in de feesttent en kon het feest beginnen. En wat een feest was het! De tent was vol, de DJ draaide overuren en het bier stroomde, want de Bacardi was er al door. Leo Koswal heeft nog een optreden weggegeven en in de groepsapp van FC de Rebellen kregen we om 01:04 een video van Geert den Ouden. ‘Jongens, ik heb dit feest als enige uitgespeeld! Ik heb gewonnen!’ Met zo’n leuk en geslaagd evenement waarbij de organisatie niets te gek was en alles perfect was geregeld, kunnen we zeggen: We hebben allemaal gewonnen!

VV Rijsbergen – FC de Rebellen het was een fantastisch weekend!

Dank aan alle vrijwilligers, het bestuur en de voorzitter (nog bedankt voor de sjaal van VV Rijsbergen, we hangen ‘m in ons kantoor!) en speciale dank naar Tobias Bas. Dank voor dit geweldige feest! Op naar het 100-jarig jubileum van VV Rijsbergen!!!