VV Siol – FC de Rebellen

Een memorabele wedstrijd met een lach, maar ook met een traan..

Met een heerlijk nazomers temperatuurtje haalden we met veel plezier de voetbaltas weer tevoorschijn! Vandaag naar VV Siol in Cuijk en zij waren getuige van twee debutanten; Sjaak Polak als trainer van de Rebellen en de eerste wedstrijd voor keeper Gino Coutinho (o.a. ADO, Vitesse en PSV)
Sjaak hield een vurig pleidooi in de kleedkamer om vooral veel plezier te hebben tijdens het voetbal en gaf tussendoor de posities voor de spelers. Plus een welkom voor Gino: “Fijn dat je er bent en jouw taak is om de nul te houden en daar hebben we alle vertrouwen in.” Na afloop van de speech liep iedereen naar buiten; behalve Jeroen Heubach. “Waar moet ik spelen dan?” Hilariteit alom. Patrick Pothuizen hielp ‘m: “Linksback Jeroen!”

Op een nazomerse avond . VV Siol – FC de Rebellen

Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd begint. Na een paar minuten valt het eerste doelpunt!…….voor VV Siol. Ai!
Het elftal van de tegenstander was snel en gedreven, maar gelukkig hielp Patrick Pothuizen ons weer terug in het zadel. Andy van der Meijde volgde vrij snel, waarna Martijn Meerdink een wereldgoal scoorde vanaf een meter of 20. Martijn: “Worden deze wedstrijden opgenomen? Niet? Heb ik potverdorie het beste doelpunt ooit gescoord en kan ik het niet laten zien! Hahahaha”
Ruben Schaken maakte de twee goals erna, maar moest in de rust besluiten niet terug te keren in het veld. Last van zijn rechterlies en om erger te voorkomen, keek hij de tweede helft van de wedstrijd langs de lijn. Glenn pakte het stokje van de doelpuntenmaker over en maakte het zesde doelpunt.
Romano Denneboom nam deze wedstrijd zijn zoon Xavi mee en óók hij mocht zijn debuut maken. Vader en zoon spelend in één elftal, een memorabel moment voor zowel Romano als voor Xavi. Het talent van de jongste Denneboom viel trainer Sjaak ook direct op. Dus zijn deelname smaakt naar meer!

Op een bepaald moment hoorde we een kreet: Ricky van den Bergh lag op de grond. Vanuit de verte bleek al snel dat het niet goed zat en iedereen haastte zich ernaartoe. Ricky leek zijn achillespees te hebben gescheurd. Ricky van het veld, naar de kleedkamer voor verder onderzoek en op het veld werden de laatste minuten gespeeld, waarbij VV Siol nog een keer scoorde. Uiteindelijke eindstand 3-7. Tenminste, dat stond op het scorebord, maar niemand weet waar de club die 7e vandaan haalde, wij telden echt maar zes : ) Dus bij deze dragen wij het zevende doelpunt op aan Ricky in de hoop op een snel herstel, want na onderzoek in het ziekenhuis bleek hij daadwerkelijk zijn achillespees te hebben gescheurd en zal hij zo snel mogelijk geopereerd worden. Beterschap Ricky namens ons allemaal en dank VV Siol voor de goede zorgen!!!

Ricky van den Bergh moet helaas het veld geblesseerd verlaten.

De 3e helft ging nog door tot in de late uurtjes….. Onze dank aan Leon, alle bestuursleden en vrijwilligers die er een onvergetelijk evenement van hebben gemaakt!
Foto’s: Gerno de Haas