FC de Rebellen vs SC Scheemda

Clinic en Wedstrijd S.C. Scheemda – FC de Rebellen 3 juni 2023

Andy van der Meijde in de groepsapp: “Wat een eind, ik heb al twee keer moeten tanken!”
We speelden een wedstrijd in Scheemda, wat voor sommigen aanvoelde als Zuid Noorwegen. Maar…de mooie omgeving, het lekkere weer en de gastvrijheid van de club maakte dat de kilometers snel vergeten waren.

S.C. Scheemda organiseerde voor de jeugd, leden, supporters en vrienden van de club een gezellig feestweekend.
De avond voorafgaand aan de wedstrijd hadden ze een feestavond met als thema Carnaval.
“Hoe laat is het geworden?” Jeroen Keitz van de organisatie, lachend: Niet zo heel laat, uurtje of vier.

De kleedkamers waren al helemaal gereed vol water, sport- en frisdrank en de eerste lichting Rebellen arriveerden voor de clinic die we zouden geven aan de jeugd. Ongeveer 80 kinderen van JO-9 tot JO-17 jaar kregen training van 6 Rebellen. Van de 80 deelnemers waren er 6 keepers die training kregen van keeper Nick Hengelman en keeperstrainer Peter Genegel. De materialen voor deze clinic waren gloednieuw. We zijn een bijzonder leuke samenwerking gestart met SKOR uit Almelo, zij voorzien ons van alle benodigde materialen voor de clinics, waardoor wij de deelnemers het allerbeste kunnen bieden.
Na een 2 uur durende clinic begon om 17:00 uur de wedstrijd en voor die tijd druppelden de andere Rebellen ook binnen.

We speelden tegen een gemixt elftal van allerlei teams. S.C. Scheemda speelt zelf in de vierde klasse.
Het veld was op zijn zachtst gezegd: KEIHARD! Ricky: “Ik ga geen slidings maken hoor.” Romano: “Nee, dan ligt je been open.” Ricky: “Been open? Been eraf! Hahahahaha.”
Gertjan Verbeek was trainer met Paul Bosvelt als zijn assistent. Tijdens de wedstrijdbespreking vroeg hij zich af hoelang het zou duren voor het stil werd zodat hij kon praten. Na 1 minuut en 46 seconden gaf hij het op. Mag ik even de aandacht? Gertjan ging er serieus in!

We hadden twee gastspelers vandaag die een plek in de selectie hadden gewonnen, Joost en Danny maakten hun opwachting als Rebellen voor één dag.
Alleen zou het een helft duren voordat de sterren van Gertjan mochten aantreden, maar er was toch weer genoeg in de dug-out te beleven.

De wedstrijd stond onder leiding van Dick Jol en na het startsignaal leken de Rebellen vrij snel te scoren, maar dat mislukte iedere keer. Na de eerste minuten kwam Scheemda er een stuk beter in en doken zij op alle kansen. Na twee bijna-goals, de eerste werd tegengehouden door verdedigers Joey van den Berg en Patrick Pothuizen, de tweede kans werd gestopt door doelman Nick Hengelman, maar de derde kans werd scheepsrecht. 1-0 voor S.C. Scheemda wat met een groot kabaal langs de lijn werd gevierd. En terecht, S.C. Scheemda speelde hartstikke goed. Een beetje te goed, want vijf minuten later werd het 2-0. Deze goal was goed uitgespeeld door het Groningse team, waarbij de Rebellen niet meeliepen. Randy Wolters verloste ons van de nul, door kort daarna de 2-1 te maken voor de Rebellen. Vlak voor de rust scoorde Ricky van den Bergh uit een assist van Romano en gingen we met een gelijkspel terug naar de kleedkamer.

In de rust was er een grote loterij waarbij er mega dikke prijzen werden uitgedeeld, waaronder een televisie en een parachutesprong. Helaas voor Ricky van den Bergh won hij de parachutesprong niet, toch nog een droom van hem na die ene sprong voor de open dag van Heracles in 2007 ; )
Na de rust schoot Nick Hengelman een lange bal op Ricky van den Bergh, hij schoot op doel maar de afvallende bal kwam voor Romano en hij maakte de 2-3. Maar S.C. Scheemda zorgde voor de primeur dit seizoen, zij maakten de gelijkmaker waardoor het eerste gelijkspel dit seizoen opgeschreven werd.
In de kleedkamer was de gezelligheid alom, met bier, baco, cola Sonnema en een lekkere  vette hap was het goed toeven. Vanuit de tent klonk de muziek, de bar draaide als een tierelier en de zon ging nog lang niet onder. Het was een mooie dag in Groningen.

Dank aan bestuur, organisatie en vrijwilligers en iedereen die deze dag heeft gemaakt; ’T Het mooi west!