FC de Rebellen vs VV Dongen en VV Waterpoort Boys

Een cadeautje! Twee wedstrijden op één dag en dan ook nog een warme nazomermiddag!
Bij V.V. Dongen speelden we ter ere van hun 100-jarig bestaan met een mooie selectie waar Kika van Es eindelijk haar debuut kon maken en bij Waterpoort Boys vierden wij gezamenlijk hun 50 jarig jubileum
!

Wedstrijd vv Dongen vs. FC de Rebellen 16-09-2023 16:00 uur

Bij aankomst was het al gezellig druk en lagen de warme worstenbroodjes voor ons klaar, heerlijke Brabantse gastvrijheid.
De wedstrijd ging voortvarend van pas, na een klein kwartier scoorde René van Dieren de 0-1 waarbij V.V. Dongen binnen een minuut de gelijkmaker scoorde. Een paar minuten later scoorde Romano Denneboom de 1-2 en kort daarna scoorde Ricky van den Bergh de 1-3 na een assist van aanvoerder Kika van Es. Op dat moment kwam er een golfkar het veld opgereden waarbij de organisatie de spelers voorzag van een shotje Schrobbeler. Een shotje? Robert Braber en René van Dieren hadden al snel de fles te pakken en zorgden ervoor dat ook de spelers op de bank voorzien werden.

V.V. Dongen maakte gelijk goed gebruik van de afleiding want nét nadat de wedstrijd verder ging scoorden ze de 2-3. Door een overtreding van V.V. Dongen kregen de Rebellen een strafschop toegewezen van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer en Ricky van den Bergh schoot ‘m er rustig en beheerst in. 2-4! Ergens begon de Schrobbeler zijn intrede te doen in het waarnemingsvermogen van Gino Coutinho, want vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Vlak voor de rust maakte V.V. Dongen de 3-4 en niet lang daarna de 4-4. Met een gelijkspel gingen we de rust in.
Over de tweede helft is het pijnlijk om te schrijven. De spelers deden er alles aan, maar V.V. Dongen had weinig te duchten van onze keeper. Het werd 5-4 en ondanks dat Romano Denneboom werd neergehaald en we een penalty kregen werd deze niet benut. Al maakte Marciano Bruma nog de 5-5, V.V. Dongen won dik met 7-5. De jonge meiden langs de kant waren helemaal in de gloria dat ze nu eindelijk met ex-Leeuwin Kika op de foto konden en Robert en René scoorden nog een fles Schrobbeler voor de derde helft.

Ach….het is wat het is, als we dan toch verliezen dan graag tegen een Koninklijke Voetbalclub. De overwinning is hen gegund!

Wedstrijd VV Waterpoort Boys vs. FC de Rebellen 16-09-2023 17:30 uur

Bij V.V. Waterpoortboys vierden ze hun 50 jarig jubileum, Abraham dus! Het was goed te vergelijken met V.V. Dongen: Net zo gezellig, net zo gastvrij, alleen qua doelpunten viel het kwartje onze kant op.
Robert Maaskant was de coach, maar eigenlijk pakte Leo Koswal deze rol over gedurende de wedstrijd. Langs de lijn maakte Leo de spelers compleet gek met zijn aanwijzingen en onmogelijke opdrachten tot hilariteit van het publiek.

Een kwartier na de start scoorde Jeffrey Talan de 0-1, Leo Koswal maakte de 0-2 en niet veel later maakte Jack de Gier de 0-3. Keeper Agil Etemadi hield de nul totdat V.V. Waterpoortboys een penalty toegewezen kregen van scheidsrechter Roelof Luinge na een overtreding van Olaf Lindenbergh. Na de rust ging Guyon Fernandez verder waar we gebleven waren en scoorde de 1-4. Na een kwartier maakte Tom IJzerman de 1-5. V.V, Waterpoortboys scoorde vervolgens door middel van een zweefduik ála Robin van Persie. Kort daarna scoorde Jeremy Overbeek Bloem de 2-6 en minuten later maakte hij zijn tweede doelpunt van de dag: 2-7!
V.V. Waterpoortboys bleven doorgaan en zij maakten nog een mooie goal: 3-7. Leo Koswal wisselde zich vervolgens met Olaf Lindenbergh en hij ging laatste man spelen. De tegenstander speelt de bal diep naar de spits en de spits komt oog in oog met de keeper en Leo maakte een goede sliding van achteren en veroverde de bal. Toen we dachten dat Leo het spel zou voortzetten pakte hij de bal in de handen en daardoor moest Roelof fluiten voor een penalty. Cadeautje van Leo.
Leo trok vervolgens de keepershandschoenen aan om die penalty dan ook zelf af te handelen. Resultaat: V.V. Waterpoortboys maakte de 4-7! Het laatste doelpunt kwam van Yuri Cornelisse die vanuit een hoge voorzet de bal met een volley in het doel schoot.

Kortom, een wonderschone wedstrijd met veel plezier en veel doelpunten. Het feest zou om half negen van start gaan met allerlei zangers waaronder Jaman, maar voor de tijd was er uitgebreid tijd om te douchen en even rustig te eten. Met een strak uitverkochte tent met 600 man was het feest gegarandeerd! De sfeer was top en dat maakte dat o.a. Roelof als vanouds tot in de late uurtjes aanwezig was. Niet alleen de Brabantse nachten zijn lang!

V.V. Dongen en V.V. Waterpoortboys, dank voor alle goede zorgen en de gezelligheid, het was een onvergetelijk weekend! Gelukkig hebben we de foto’s nog ; )