FC de Rebellen vs VV Emst

VV Emst – FC de Rebellen 27 mei 2023

De club uit Emst staat bekend om de grote hoeveelheid activiteiten die zij organiseren voor hun leden op en rond de club. Net terug na een paar dagen Ameland met de jeugdelftallen zorgde dat sommige vrijwilligers nog met een schorre keel de dag door moesten.

Zaterdagmiddag, perfect voetbalweer en dat de club er alles aan deed om het in goede banen te leiden bleek wel, met 50 vrijwilligers (niet allemaal tegelijk) werden we vanaf aankomst tot aan het veld en alles daarbinnen en buiten begeleidt in het feestgedruis.

VV Maasdijk die ‘De Wedstrijd van je Leven’ hebben gewonnen waren er ook om te scouten met ESPN waarbij ze keken naar hoe de Rebellen voetballen en waar ze hun verdediging en aanval op kunnen baseren. Ali Boussaboun hielp ze daarbij, al trok hij zelf snel het FC de Rebellen shirt aan om mee te voetballen.

In de kleedkamer was het onrustig, het team was niet compleet terwijl John van Loen in plaats van zijn korte wedstrijdbespreking van vorige week (“Gaan we naar buiten? Succes!) een gedicht had gemaakt voor de spelers. Maar Royston Drenthe liet op zich wachten waardoor het een beetje uitliep. Toen Royston er eenmaal was en alle ‘te laat’ grappen om zijn oren had gekregen en John voor een stille kleedkamer zijn gedicht voordroeg konden we het gras op (echt gras!!!!)

Buiten het veld gebeurde er haast meer dan in het veld de eerste helft. V.V. Emst 1, die hun keeper Dylan van der Beek voor deze gelegenheid hadden uitgeleend aan FC de Rebellen, gingen tegelijk op met de Rebellen. Dylan, een grote vriendelijke reus van 3.50 meter hield ons doel vrij, maar dat deed de keeper van V.V. Emst ook. Met 0-0 gingen we na 35 minuten de rust in.

Na de rust werd het snel 0-1 voor FC de Rebellen door een eigen doelpunt van V.V. Emst, waarbij 10 minuten later wel in het goede doel werd geschoten en we op gelijkspel kwamen. Twee minuten later kruiste de bal door een slimmigheidje van Slory dwars door de verdedigers zo de lange hoek in en werd het 1-2. (Dank Jeff voor deze oneliner weer!)
De 1-3 werd gemaakt door Rik Platvoet vanuit een assist van Joey van den Berg, één minuut later scoorde Jeremy Overbeek Bloem de 1-4. Na een saaie eerste helft, was de spanning compleet terug in de tweede.
Paul Jans maakte de 1-5, maar wat er gebeurde was on-be-grij-pe-lijk! Het doelpunt werd afgekeurd. Volgens Reinold Wiedemeijer zou het buitenspel zijn geweest, maar dat was absoluut niet zo. Paul Jans ging gefrustreerd naar de kant. Zo’n mooi zuiver doelpunt, hoe kon dit buitenspel zijn? Wat Paul en de rest van de selectie niet zagen was de grote glimlach van René van Dieren die kort met Wiedemeijer had gesproken. Niet lang daarna kreeg V.V. Emst een penalty toegewezen van de scheids. Niemand begreep waarom, er was niets gebeurd. Dylan van der Beek kreeg het doelpunt om zijn oren, hier was niets aan tegen te houden. Eindstand 2-4. Waarbij we met wat vragen het veld afliepen.
Die vragen werden snel beantwoord met de grijns van René van Dieren.
“Ik heb met meerdere mensen langs de lijn een weddenschap gehouden dat het 2-4 zou worden.
Met de één heb ik gewed voor 50,00 euro met de ander voor 200,00 euro, ga zo maar door. Ik heb vanmiddag 3000,00 euro gewonnen! Ik denk alleen niet dat ik het krijg, hahahahaha. Reinold Wiedemeijer is in ieder geval een topper, met een kort gesprekje begreep hij precies wat ik van hem nodig had”

De rest van de avond werden we ondergedompeld in de gezelligheid van V.V. Emst waarbij het ons aan niets ontbrak. René hebben we niet veel gezien, hij had voor 3.000 euro aan