FC de Rebellen vs VV Flevo Middenmeer

Wedstrijd Flevo Middenmeer vs. FC de Rebellen 17-06-2023

We vierden het 75jarig jubileum van Flevo Middenmeer, al is dit jubileum inmiddels al twee jaar oud. Eindelijk konden we deze wedstrijd ‘inhalen’ na de corona-perikelen.
Temperatuur: 29 graden waardoor Dick Jol al een dag van tevoren belde om te zeggen dat hij zoveel mogelijk drinkpauzes wilde inlassen. Of Dick uitging van water of bier bleef onduidelijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd bellen wij een dag van tevoren met de contactpersoon van de club. Bij Flevo Middenmeer was dit Maartje en zij beloofde ons dat we het gemixte team van het eerste en tweede elftal prima aan zouden kunnen. Ze hadden al een kampioensfeest achter de rug en er zouden veel oudgedienden zijn die na deze wedstrijd zouden stoppen bij het elftal.
Maartje kon er niet verder naast zitten….

We hebben verloren. Leuke derde helft. Dat was het! Later! ;  )

Vijf minuten nadat Dick de wedstrijd startte kregen we door een fout van Gino Coutinho een doelpunt om de oren. Gino kreeg een terugspeelbal en hij wilde de tegenstander uit spelen, maar daar stak de tegenpartij een stokje voor en wist de bal tussen de twee belangrijkste stokjes te krijgen.
Nu hielp het niet mee dat zowel Gino als de tegenpartij in het blauw speelden, dus we gaan er maar vanuit dat Gino dacht dat het een teamgenoot was.
Onze Ali Boussaboun hielp ons na een kleine tien minuten weer het zadel in door de 1-1 te scoren. Daar bleef het bij wat betreft scoren in de eerste helft voor de Rebellen. Het werd na tien minuten 2-1 en weer iets later 3-1. We begrepen maar al te goed hoe het kwam dat het eerste elftal twee jaar achter elkaar kampioen is geworden. Het zweet gutste uit de kop, maar we werden finaal afgedroogd.

Na de rust scoorde Gyon Fernandez de 3-2 na een goeie voorzet van Royston. Daarna bleef het spel ontzettend spannend om naar te kijken, met vanuit beide teams schitterende acties maar waar Ali Boussaboun de panna-koning bleek te zijn. Vlak voor het eindsignaal scoorde het elftal van Flevo Middenmeer de 4-2. Ons eerste verlies dit seizoen, maar de tegenpartij was in bloedvorm, deze overwinning was echt verdiend.

Marciano Bruma maakte zijn debuut deze wedstrijd en moest in de kleedkamer een liedje zingen, en kreeg officieel het FC de Rebellen speldje opgeprikt. Flevo Middenmeer zorgde dat de kleedkamer vol kwam met eten en drinken zodat de mannen rustig konden eten en douchen (niet tegelijk) om daarna zo snel mogelijk het feestgedruis in te gaan.

Na alle gezette handtekeningen en foto’s konden we zitten aan de picknicktafel waar een grote emmer vol muntjes stond waar we drinken en zonodig nog meer eten van konden halen. Onze panna-koning ontdekte de pizzafoodtruck waar Domino’s nog van kan leren. Niet normaal, zo lekker! Dus met een bacootje en een pizza in de hand, en een zwoele zomeravond vol lekkere muziek en gezelligheid, mogen we ook deze wedstrijd weer in de boeken schrijven. Het was super!

Dank aan Flevo Middenmeer voor al hun geduld tijdens corona en de motivatie om alsnog een fantastisch evenement neer te zetten ook al is de club inmiddels 2 jaar ouder.
Dank aan het bestuur, de organisatie (Maartje!!!!) en alle vrijwilligers voor de gastvrijheid en de gezelligheid. Dank jullie wel!!!