FC de Rebellen vs W.V.W. Weurt

Wedstrijd W.V.W. Weurt vs. FC de Rebellen 07-07-2023

Als je liever op een sproeier zou willen zitten dan dat het grasveld van het water profiteert, dan weet je dat het warm is. Het gras lag er fan-tas-tisch bij; echt gras wat dus daadwerkelijk werd besproeid waardoor dit veld het beste was wat we in jaren zijn tegengekomen. Als een biljartlaken! WVW Weurt vierde hun 100jarig bestaan en we speelden tegen het Gemeente Team. Een mix van ambtenaren waar we geen grappen over gaan maken, want deze werkten zich helemaal in het zweet. De scheidsrechter regelde de club zelf en dat zorgde voor een wedstrijd waarbij we de meeste doelpunten ooit haalden

Zoals gezegd een bloedhitte en waarbij een wesp de lip van John van Loen bloedsexy vond. Primeur voor Weurt: John zijn eerste wespensteek in zijn leven was bij jullie. Met een dikke lip, maar ook met zijn nimmer aflatende enthousiasme wist John zijn elftal weer te laten floreren.
Deze keer twee, eigenlijk drie, debutanten bij FC de Rebellen: Danny Koevermans en Karim El Ahmadi maakten hun debuut voor de meest rebelse selectie van Nederland. Kika van Es zou ook haar debuut maken, maar kon nog opgeroepen worden voor het WK Vrouwen en durfde het daarom (nog) niet aan om de kicksen aan te trekken, maar ze was er wel bij en haar eerste debuutwedstrijd is aanstaande! Welkom Danny, Karim en Kika!

Vlak voor de wedstrijd nog even bij elkaar want bij de tegenpartij speelde een zwangere dame mee. Ali Boussaboun lachend tegen de groep met zijn handen omhoog: Ik was het niet!
Nog even met de teams op de foto waarbij de fotograaf een grote camera met telelens over zijn schouder droeg, maar de teamfoto’s maakte met zijn telefoon. Joey van den Berg: Fotograaf, weet je dat je camera over je schouder hangt?
Danny stelde kort na het startsignaal zijn positie binnen het team direct veilig, hij scoorde binnen tien minuten al de 0-1. Andwele ‘Andy’ Slory maakte daarna de 0-2 en Randy Wolters een minuut later de 0-3. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ondanks de vroege doelpuntenregen bleef de tegenpartij hongerig naar een doelpunt. Helaas voor hen scoorde Andy Slory, Randy Wolters en ook Ali Boussaboun waardoor we met 0-6 de rust ingingen.

De tweede helft bleef het Gemeente Team spelen zoals de eerste helft; sportief, leuk en attractief voetballen, wat maakte dat het ook langs de lijn interessant bleef om te volgen. Jeremy Overbeek Bloem scoorde in de rebound na een schot op de lat van onze gastspeler. Jack de Gier maakte korte tijd later de 0-8 door een mooie stift over de keeper. Jeremy Overbeek Bloem scoorde de 0-9 door een mooie voorzet van Niall Raben. Jack de Gier liet duidelijk zien dat zijn voetbaldagen nog lang niet over zijn; met een prachtige volley maakte hij de 0-10. Het scorebord van WVW Weurt ging niet verder dan de 9, maar wij telden even door. En weer was daar Andy Slory met een prachtige goal en kwam de teller op 11 te staan. Gelukkig wist WVW Weurt vlak voor het eindsignaal ook te scoren en werd de eindstand 1-11. Doordat we normaliter zelf een scheidsrechter meenemen die, na vaak scoren van de Rebellen, de tegenpartij allerlei voordeeltjes geeft om de stand nog een beetje recht te trekken was het voor het eerst dat we zulke cijfers als eindstand konden opschrijven. Maar, WVW Weurt was ontzettend sportief en samen kijken we terug op een mooie zomerse voetbalavond waarbij de baco, bier en de broodjes hete kip en curryworst niet aan te slepen waren.

Dank WVW Weurt (en met name Tonny) voor alle gezelligheid en de goede zorgen. En dat jullie grasveld de nieuwe standaard in Nederland mag worden! Chapeau!