FC de Rebellen vs SV Harskamp

Wedstrijd SV Harskamp – FC de Rebellen 10 juni 2023

Na een enerverende dag rondom ‘De Wedstrijd van je Leven’ was het zaterdag de beurt aan S.V. Harskamp voor een gezellige dag met FC de Rebellen.
De club vierde hun 75 jarig bestaan en zij hadden een soort festivalterrein gebouwd op het terrein naast het hoofdveld.

De organisatie wist precies wat we nodig hadden; Wilt u meer of minder baco? Minder, Minder, Minder!!! De voorkeur voorafgaand aan de wedstrijd ging echt naar een koel watertje aangezien de temperatuur rond de 30 graden lag en de gevoelstemperatuur op het kunstgrasveld volgens Andy van der Meijde 50 graden was.

Het grote gros had de dag ervoor meegespeeld tijdens de wedstrijd bij V.V. Maasdijk, dus er was genoeg om over te praten in de kleedkamer.
Maar, er moet gespeeld worden dus zo snel mogelijk het veld op.
We speelden tegen een gemixt team met spelers uit alle elftallen. Vier ervan hadden zelfs geboden op een basisplaats om de gehele wedstrijd te mogen spelen en ook wij kregen een gastspeler die er geld voor over had om met ons mee te mogen spelen. Jaap begon op de bank, maar zou zeker nog van waarde worden tijdens de wedstrijd. Na een klein kwartier scoorde Ricky van den Bergh uit een penalty de 0-1 waarna Guyon Fernandez snel de 0-2 maakte uit een schitterende assist van Geoffrey Prommayon. Nog geen 5 minuten later scoorde Guyon nogmaals, nu vanuit een assist van Ricky.
Door een overtreding op Royston kregen we nogmaals een penalty van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer toegewezen. Voordat men kon besluiten wie ‘m nam hoorde je vanuit de dug-out; NIET ROYSTON, NIET ROYSTON, aangezien Royston een penalty ver over het doel had geschopt tijdens ‘De Wedstrijd van je Leven’.
Helaas bleef die gedachte kleven, want Ricky miste de penalty en bleef het 0-3. Niet lang daarna kwam de bal diep op John Goossens, hij zet de bal voor op Ricky die ‘m vervolgens teruglegt voor Royston Drenthe die de actie genadeloos afmaakte. Met 0-4 op het scorebord en liters lichter van het zweet gingen we richting de kleedkamer.

Vlak na de rust kreeg S.V. Harskamp na een overtreding van Sander Keller een penalty toegewezen waaruit zij scoorden. 1-4. Maar ook Patrick Pothuizen maakt een overtreding (gele kaart nummer 86 inmiddels ; )) en ook daar weet S.V. Harskamp te scoren uit een strafschop.
Dan maakt onze gastspeler zich onvergetelijk, met een strakke actie maakt hij de 2-5 voor ons waardoor zijn contributie voor volgend jaar waarschijnlijk met 100% wordt verhoogd.
Drie minuten later scoort Jeremy Overbeek Bloem de 2-6.
Vanaf de bank: “Die nummer 18 heeft al 10 slidings gemaakt in 3 minuten. Hij is volgens mij een heftruckchauffeur”. Randy Wolters: “Ja, klopt en hij gebruikt zijn lichaam als heftruck! Hahahahahahaha”.
Bram Bakker scoort namens FC de Rebellen het laatste doelpunt in ons voordeel, waarna S.V. Harskamp zelf vlak voor het eindsignaal de weg naar het doel weet te vinden. Eindstand 3-7.

Inmiddels werd het water verwisseld voor koud bier en kregen we een lekkere vette hap gepresenteerd in de kleedkamer. De hamburgers van Foodtruck ‘De Oude Herbergh’ waren favoriet. “Mogen we nog wat extra hamburgers? De eerste lichting was zo weg en niet iedereen had gehad, maar wel gezien hoe goed ze eruitzagen.
Royston: Ik wil echt zo’n hamburger hoor! Roep je me als ze er zijn?
Drie minuten later, want de organisatie deed alles om ons te voorzien in eten en drinken, kwamen er 6 nieuwe exemplaren. Even naar buiten om Royston te roepen…..
…….30 seconden later terug in de kleedkamers, zie ik 6 voetballers schuldbewust kijken:
“Tja”, zeiden ze, “moet Roya maar sneller zijn hoor!!! Hahahaha.”

Tijdens de derde helft, op een picknickbank in de schaduw, kwam er een helikopter overgevlogen. Geen idee wat het was, maar langs het hoofdveld stonden mensen te kijken en te wachten op wat komen ging. We dachten dat het de zanger was van ‘de Engelbewaarder’ maar dat bleek niet zo.
De helikopter bleef boven het veld hangen en de deur ging open: Allemaal wedstrijdballen werden er op het veld gegooid, na een aantal minuten ging de schuifdeur weer dicht en vloog de helikopter weg terwijl die door de achterblijvers werd uitgezwaaid.
Wat bleek: De sponsor van de club: Heliair had ter ere van het 75 jarig bestaan, 75 nieuwe wedstrijdballen gesponsord voor de club.
Wij moeten alleen nog even het nummer achterhalen van de beste man en zijn helikopter; zaterdag 24 juni hebben we twee wedstrijden in Zeeland, tegen de Belgische grens aan….we kunnen best een lift gebruiken ; )

Beste Organisatie, bestuur en vrijwilligers van S.V. Harskamp, waaronder onze contactpersonen Berry van Kruistum, Daniël van der Waal en Erik Koogje, dank voor de goede zorgen en alle gezelligheid en gastvrijheid voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd. We vonden het helemaal top bij jullie! Dank, dank, dank!!!!