FC de Rebellen vs VV de Noormannen en SDO ’63

Wij vierden dit weekend écht zomer in Zeeland met twee wedstrijden, één in Westkapelle en de ander met een compleet andere selectie in Lamswaarde, Zeeuws-Vlaanderen.
De wedstrijd tegen SDO’63 stond al eerder, maar in nauwe samenwerking met V.V. de Noormannen konden we ook daar met een leuke delegatie Rebellen komen en dan zijn we extra trots dat ‘onze’ Rebellen zo graag met ons voetballen dat de meesten er zelfs een rit van ruim 2,5 uur voor over hebben. Dat waarderen we enorm!

Wedstrijd vv de Noormannen vs. FC de Rebellen 24-06-2023

De eerste wedstrijd startte om 16:00 uur in Westkapelle met daarbij een nieuwe keeper als debutant: Koen Geven alias ‘the Dutch Goalkeeper’ met 4 miljoen volgers op TikTok stond voor ons in het doel en daar was de jeugd van V.V. de Noormannen ontzettend blij mee. Zij konden hun held nu in het echt aan het werk zien én hij filmde de wedstrijd ook om dit binnenkort op zijn socials te plaatsen. Een leuk extraatje dus!
Ook John Schot en Niall Raben maakten hun debuut, zij vielen last-minute in aangezien er een afmelding was van Steven Brunswijk vlak voor de wedstrijd. Door een noodgeval kon hij er niet bij zijn en na een berichtje van ons in de groepsapp, kregen we er twee voor één!

Sjaak Polak maakte al dagen voor de wedstrijd de opstelling bij ons bekend, al wist hij niet dat deze nog wel een aantal keren aangepast moest worden. We speelden tegen een gemixt team van verschillende elftallen, maar het niveau (of de temperatuur) was dusdanig hoog dat het pas na een half uur tot scoren kwam; Randy Wolters maakte de 0-1 na een vrije trap die Ryan Koolwijk ‘afpakte’ van Ricky van den Bergh en Randy vrij voor de keeper zette, dit was ook gelijk de ruststand. Na de rust maakte Luigi Bruins de 0-2 maar scoorden de Noormannen ook! 1-2. Niall Raben gaf zijn debuut extra glans door de 1-3 en de 1-4 te scoren. Zijn eerste doelpunt was een geweldig doelpunt, opkomend vanaf de linker flank schoot Niall de bal met een wonderschoon chipshot over de uitkomende keeper. Een beter debuut kun je je als rebel niet wensen. Door een ongelukkige ‘opzettelijke’ handsbal van Remco Schol kregen de Noormannen een penalty toegewezen van scheidsrechter Roelof Luinge en daar maakten ze gretig en met succes gebruik van. Eindstand 2-4!

De kleedkamer liep vol met Rebellen, de gebruikelijke bier, baco en vette hap en John Schot zong om zijn debuut te bekrachtigen ‘Leef’ van Andre Hazes jr. Mede-debutant Niall Raben koos voor ‘Kleine Jongen’ van Hazes senior. Een muzikale afsluiter waarmee de derde helft keihard werd ingezet!

Fotograaf  Leo Jobse / vv de Noormannen

Wedstrijd SDO ’63 vs. FC de Rebellen 24-06-2023

Om 17:00 uur begon de wedstrijd in Lamswaarde. Een dorp waar je net zo snel uit, als in rijdt, maar met hulp van inwoners door crowdfunding een bakkerij hebben opgezet waar een bakker uit België voor Lamswaarde e.o. de meest lekkere broden en baksels maakt. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Geert den Ouden wist dit niet en had een dag ervoor een bakker uit Hulst gebeld met de vraag of hij wat Zeeuwse Bolussen kon bestellen. Maar delen deed Geert niet, die bolussen bleven in de auto, helaas. We hopen dat ze gesmolten zijn ; )
Voorzitter Frank van Driessche ontving ons bijzonder gastvrij en samen met o.a. Johnny de Bakker en Tim achter de bar (niet zijn achternaam, hahahaha) zorgde zij dat het de Rebellen aan niets ontbrak. Ook hier tropische temperaturen waardoor veel drinken noodzakelijk was, al vond René van Dieren dat baco beter hydrateert dan water. Gelukkig waren ze voorbereid bij SDO’63 en stond het al koud voor hem.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Geert den Ouden en ook hier speelden we tegen een gemixt elftal. Ondanks hun uitgebreide warming-up kwam de selectie van SDO’63 niet heel overtuigend aan de bal en na 20 minuten scoorde Robert Braber de 0-1. Ruim 10 minuten later scoorde Andwelé ‘Andy’ Slory de 0-2 naar aanleiding van een assist van Braber. Gino Coutinho was in bloedvorm en dat zorgde dat SDO’63 niet tot scoren kwam terwijl ze met de minuut beter in de wedstrijd kwamen. Guyon Fernandez maakte een lobje over de keeper en had een schot voor open doel die hij benutte: 0-3! De extreem fitte en scherpe Geoffrey Prommayon oogstte veel lof langs de lijn met zijn schitterende aannames, maar met name bij zijn collega-Rebellen. “Hoe oud is hij nu? Hij is niet normaal fit voor zijn leeftijd!” Robert Braber kreeg een gele kaart van scheidsrechter den Ouden en dat had Geert volgens coach John van Loen goed gezien. Vlak voor de tweede helft beloofde Ali Boussaboun aan wat jongens langs de kant dat hij een panna ging maken. Ze hoefden niet lang te wachten, Ali hield zijn naam als dé pannakoning van FC de Rebellen hoog! Onze gastspeelster Caitlynn mocht in de plaats van Robert Braber spelen en zij kreeg gelijk de aanvoerdersband van hem. John van Loen instrueerde haar kort, waarna ze haar meters voor de Rebellen mocht gaan maken. Langs de lijn vroeg een jongetje aan Joey van den Berg wie hij is. Joey: “Google maar op: de meeste rode kaarten in de Eredivisie, dan weet je gelijk wie ik ben, hahahahaha.”

Als hij kort daarna in de wedstrijd een klein tikkie krijgt rolt hij theatraal 10 keer door tot hilariteit van het publiek. Rene van Dieren had inmiddels de fles Bacardi gevonden en deelde uit aan spelers en omstanders. SDO’63 speelde dusdanig lekker dat ze in de laatste minuten flink wat kansen kregen, maar helaas kwam het niet tot scoren. Een speler van SDO ziet de bui al hangen en vraagt aan René of hij ook een baco mag, om vervolgens met het bruine goud weer terug het veld in te gaan. Onze Joey maakt kort na zijn schwalbeshow de 0-4 en niet lang daarna maakt hij een wereldgoal door een volley vanaf een meter of 40 wat het doel bereikt: 0-5.
Geert legde kort de wedstrijd stil, Yannick van SDO’63 nam afscheid als speler en voor hem werd een erehaag gemaakt van spelers van SDO’63 en FC de Rebellen. Onder luid applaus verliet hij het veld. De laatste minuten bleef SDO het proberen en Gino Coutinho geeft ze nog een kans door zelf het veld in te gaan, maar ook dat mocht niet baten. Gino verloor de bal op de middenlijn waarna de tegenstander ermee vandoor ging maar moest in Guyon Fernandez toch zijn meerdere erkennen. Eindstand 0-5!
Ook hier weten ze precies waar de Rebellen van houden en vloeide het bier en de bacardi rijkelijk en stond de vette hap klaar in de kleedkamer. De derde helft startte het feestje in de feesttent. Omdat de meesten ruim 2,5 uur moesten reizen, vertrekken ze twee uur na de wedstrijd richting huis, behalve Olaf Lindenbergh en Robert Braber. Zij hebben tot diep in de nacht staan feesten met de club om hun 60jarig jubileum te vieren. De volgende ochtend ontvingen we een foto van onze contactpersoon. Een slapende Robert Braber op een bank ergens in een huiskamer in Lamswaarde. Wat blijkt? Niet alleen de Brabantse nachten zijn lang : )

Namens alle Rebellen dank aan V.V. de Noormannen en SDO’63! Na dit weekend staat jullie provincie met stip op één! En we komen graag nog een keer terug; is het niet om alsnog die Zeeuwse Bolussen te scoren, dan wel om jullie te bedanken voor jullie gastvrijheid. Dank!!